25.2.16

Contractar un nom de domini per a la meva web

Anem a veure perquè necessitem contractar un nom de domini


Perquè necessitem contractar un nom de domini?
Un nom de domini és la nostra marca, identifica el servei que volem oferir a Internet. Avui dia contractar un domini costa molt poc, entre 10 i 30€ l'any. Per tal, és una inversió ben petita, per un espai que identificarà el que volem expressar. 

Triar un nom de domini i una extensió
No és una feina fàcil. Ens ha d'agradar, ha de ser fàcil de recordar, ha d'estar disponible, ...
Fins fa un temps incloure una paraula clau de la temàtica de la nostra pàgina web dins el nom del domini ajudava al posicionament de la mateixa. Però això va canviar i avui dia és més important generar continguts de qualitat i atreure visites, que no pas el nom del domini.

En quant a l'extensió, avui dia disposem de més de 300 extensions possibles, a part de les més conegudes .com, .net, .org, ...
Si volem fer una pàgina web o blog en català, podem triar l'extensió .cat, que identifica les pàgines fetes en llengua catalana.
La Fundació.Cat és l'encarregada de gestionar els dominis .cat, i des de la seva pàgina web, podrem comprovar la disponibilitat d'un nom de domini i veure els registradors disponibles per contractar-lo.



Fem una prova. Cerquem el domini informaticapertothom.cat, i veiem que està disponible


Cliquem sobre l'opció "Selecciona un registrador de la llista" i ens apareixen totes les empreses que ens poden registrar el domini, el cost i els serveis que inclouen amb el registre.


La tria de l'empresa registradora és una decisió personal, podem comparar serveis, podem deixar-nos assessorar per amics, per experts, per opinions a internet...
Com a opcions clau pensem que és important que l'empresa tingui un servei ampli d'atenció telefònica, a més del correu electrònic o chat, que ens puguin resoldre els dubtes en la nostra llengua. Pel que fa als serveis oferts, cal fixar-se en els bàsics amb la contractació del domini. És indispensable que doni servei de gestió de DNS, i està bé que doni un mínim d'espai web, ni que sigui per penjar una imatge de pàgina en construcció.
Pel que fa al cost, cal fixar-se que el cost d'alta de contractació és un, i el de renovació és un altre. Normalment el primer any té una bonificació, sigui perquè ho recomana la pròpia Fundació .Cat o bé per promoció de les empreses, però a partir de l'any la renovació tindrà un preu estándar més elevat, i aquí cada empresa posa el seu.

Una vegada triada l'empresa que ens interessa només caldrà seguir el procediment de registre:
-Triar nom de domini
-Seleccionar serveis
-Registrar-se 
-Pagament

Una vegada efectuat el pagament ens enviaran un correu electrònic amb les dades referents al domini registrat i les opcions per accedir al panell de control del mateix per tal de gestionar-lo.

Què vol dir tenir contractat un nom de domini?
Doncs vol dir que tenir un nom de domini amb una extensió contractat al nostre nom, i que mentre l'anem renovant i pagant, ningú ens el podrà treure. No és res més que això. 
Pot ser que l'empresa registradora ens ofereixi un compte de correu electrònic amb l'extensió del nostre domini, o una mica d'espai d'allotjament, però la contractació en sí, és el registre del nom. Per vincular aquest domini a una pàgina web, tindrem dues opcions.
1.- Tenir la nostra pàgina web a un servei d'allotjament gratuït com Blogger i WordPress.com i vincular el nom a aquest servei (gratuït a Blogger, amb cost a WordPress.com)
2.- A més del nom de domini, contractar espai d'allotjament per poder tenir la nostra pàgina al mateix servidor de l'empresa registradora.

Ho veurem en propers articles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada