18.2.16

Què són les pàgines estàtiques dins un blog i com crear-les?

Les pàgines són espais dins un blog o pàgina web, amb un contingut estàtic concret, que no requereix modificacions. S'utilitzen per donar una informació puntual que no ha de canviar en el temps, com per exemple l'explicació de serveis d'una empresa, o un apartat "sobre mi" o "sobre nosaltres". Veurem com s'utilitzen a Blogger i WordPress.


Crear pàgines amb Blogger. 
Trobarem l'opció al menú del panell de control de Blogger.


Des d'aquesta entrada de menú ens permetrà crear pàgines noves o modificar-ne les que ja tenim fetes. 
En el cas d'aquest propi blog, tenim creades pàgines per a cada guia o taller. D'aquesta manera apareix el títol de cada article en l'ordre que es segueix el curs, amb un enllaç a cada article.


Les pàgines es creen de la mateixa manera que les entrades o articles. Permeten formatar el text, afegir imatges, enllaços, etc. A diferència dels articles o entrades, no mostrarà la data de creació, donat que serà un contingut estàtic i no la necessita.

Per indicar a Blogger on volem que es mostrin les pagines hem d'anar al menú Disseny. Allà ens apareix la disposició actual de la nostra pàgina.


En el cas d'aquest blog, tenim les pàgines sota la capçalera. Les podem moure allà on volem que es mostrin arrossegant l'element. Sempre que fem un canvi al menú disseny hem de clicar sobre el botó "Guardar disposició" per tal que els canvis s'apliquin.


Cada element del disseny es pot editar des del seu quadre. L'opció pàgines creada en aquest blog i situada sota la capçalera, dona les següents informacions en la seva opció d'editar.



Podem canviar el títol de l'element. En aquest cas en estar col·locat sota la capçalera, el títol no apareix, però si que es veuria si fos a la columna de la dreta del blog.
Podem seleccionar les pàgines que volem que es mostrin, i canviar l'ordre com ho han de fer. Arrossegant els quadres de cada pàgina els podem moure allà on vulguem. 

Crear pàgines amb WordPress. 

Treballarem amb el blog de proves creat amb WordPress.com,  fulleda.wordpress.com.
Trobarem l'opció al menú del panell de control de WordPress.



Des d'aquesta entrada de menú ens permetrà crear pàgines noves o modificar-ne les que ja tenim fetes. 
Les pàgines es creen de la mateixa manera que les entrades. Permeten formatar el text, afegir imatges, enllaços, etc. A diferència dels articles o entrades, no mostrarà la data de creació, donat que serà un contingut estàtic i no la necessita.



WordPress ens mostrarà les pàgines allà on l'indiquem que ho faci.
Per exemplificar la creació de pàgines amb WordPress, hem creat tres pàgines des del menú Pàgines de WordPress, i les hem col·locat a dos llocs diferents. Ara veurem com:

1- Crear un accés a les pàgines des del menú lateral del tema de WordPress. 

Accedim a l'opció de menú Temes i cliquem sobre Personalitza.


Accedim a l'opció Ginys (també anomenats Widgets o Gadgets).


I ens mostra els elements perifèrics del cos principal, el menú lateral i els peus de pàgina


Accedim a la barra lateral.


Hem afegit el giny pàgines i ens permet afegir un títol, indicar l'ordenació, inclús excloure les que no volem mostrar.





2- Crear un accés a les pàgines des del menú superior del tema de WordPress. 
Si volem que les pàgines apareguin a un menú ho fem des de l'opció menús. 


Ens mostra la pantalla de menús.


Depenent del tema (plantilla) aplicat al blog, ens donarà unes opcions de menú que podrem personalitzar totalment. El tema triat actualment mostra les opcions de menús disponibles.


Al menú per defecte (default) hem afegit les pàgines creades. Com a nous items de menú veiem que podem afegir tota mena d'elements.


A la pàgina visible per a tots els públics, el tema triat ens mostra el menú amagat a un botó a la part superior esquerra.




Que en clicar a sobre apareix el menú amb les pàgines creades.






Les pàgines són una bona opció per mostrar informació concreta, per exemple els serveis d'una empresa, el perfil, una mostra de productes, testimonis, contacte, índex de continguts, privacitat, recursos, manifests i tot el que se t'acudeixi que podria estar allà, que donarà un valor afegit a la teva pàgina i que no hauràs de tocar en un temps. Ara ja tens les nocions bàsiques per començar a treballar amb pàgines, només has de fer el contingut. Endavant!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada