22.1.16

Què és YouTube? Compartim vídeo

YouTube és un espai d'internet, on el contingut el creen els seus usuaris, pujant i compartint vídeos de qualsevol temàtica imaginable. És doncs una xarxa social on el que es comparteix té un format molt concret: el vídeo.



És la tercera pàgina amb més visites del món, per tant un espai a tenir molt en compte per trobar informació i per compartir-la.

A diferència d'altres xarxes socials, per consultar YouTube no necessitem obrir un compte d'usuari, el contingut és públic com a qualsevol altra pàgina web. Per utilitzar YouTube com una xarxa social, és a dir, per crear contingut (pujar vídeos), qualificar-los (m'agrada-no m'agrada) o comentar-los, crear canals o subscriure'ns als canals creats per altres usuaris,  cal tenir un compte a YouTube. Com que YouTube pertany a Google, el nostre compte de Google (el  compte de Gmail) ens dóna accés a YouTube.

Un canal de YouTube és l'espai personal d'un usuari de YouTube, seria l'equivalent d'un perfil de Facebook per entendre'ns. Normalment es crea amb el nom d'usuari del teu compte de YouTube.
Al canal de YouTube pots pujar vídeos i molt més, és la teva pàgina web personalitzada a YouTube, podràs donar-li un nom concret a la teva pàgina (si tens una marca o servei a oferir), personalitzar colors, imatges de capçalera, fons, inclús crear diferents canals amb diferents temàtiques amb el mateix compte de YouTube. Podràs classificar i etiquetar els teus vídeos.
Podràs subscriure't a canals. I cada canal té associats els vídeos pujats, les subscripcions, els "likes" fets  a altres vídeos.
Del des teu canal pots crear llistes de reproducció, col·leccions de vídeos per al teu ús o per compartir-les.  
Des de la pestanya del perfil de YouTube, pots accedir als diferents canals que tinguis creat.

I des de cada canal a una caixa d'eines impressionant: el Creator Studio.

El Creator Studio és el panell de control del teu canal. Des d'allà podràs gestionar tota la informació relacionada amb els teus vídeos, comentaris, configuració del canal, estadístiques dels teus vídeos, gestionar les emissions en directe (streaming) una eina molt potent de YouTube, inclús disposes d'un editor de vídeo online, que et permetrà modificar i personalitzar els teus vídeos sense necessitat d'un editor extern, afegir títols, transicions, música (gratuïta i amb drets d'autor)

Les possibilitats i personalitzacions són tan àmplies, que seria impossible explicar-ho tot aquí. Et convido a que creis un canal a Youtube i experimentis tot el que et pot oferir.

El que sí que has de saber és que si tens un producte, idea o servei per oferir, i tens la possibilitat de fer contingut al respecte en format vídeo, no dubtis en compartir-ho a YouTube, perquè l'abast d'aquesta web i xarxa social és il·limitat.

Aviat veurem tot el relacionat amb el màrqueting a Youtube.

Usos i maneres. Convidem a la prudència, la reflexió i el sentit comú, abans de publicar qualsevol vídeo a YouTube o a qualsevol altra xarxa social. Cal respectar la privadesa de les persones, i evitar publicar qualsevol imatge o vídeo sense el seu consentiment (fotografies o vídeos ofensius, sexistes, racistes), actituds punibles per la llei.
Gaudiu de les xarxes socials!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada