4.2.16

Per on començo? Un blog o una pàgina web?

Per on començo? Un blog o una pàgina web? La resposta és: depèn...

Tens una empresa? Vols oferir uns serveis o vendre uns productes concrets? Necessites un espai per difondre una informació que serà estàtica? Aniràs incloent informació de forma periòdica? Vols que els teus visitants deixin les seves opinions al teu espai? Vols interacció amb xarxes socials?




Avui dia és imprescindible que una pàgina web inclogui un blog, sigui sota el nom de blog, notícies, actualitat, o com el vulguis anomenar, un espai que s'anirà actualitzant periòdicament. D'aquesta manera tindrà visites i es podrà posicionar en un lloc alt de les cerques a internet.

Tens dues opcions per a la creació del teu primer espai a Internet.

1 - Si encara no tens clar l'estructura del que vols oferir, però creus que pots publicar ja informació interessant als teus visitants, i vols començar a probar com funciona aquest món de publicar a Internet, sense invertir res, pots començar amb un blog, i per això tens dues eines per a tots els públics i gratuïtes que et poden interessar.
Blogger i Wordpress.com






2 - Si tens clar que vols començar amb una pàgina web. Tens clar el nom de domini que necessites pel teu negoci o servei, contractaràs un hosting de pagament, i faràs la teva pàgina web o blog amb un CMS o directament a mida amb programació, endavant, el ventall de possibilitats és enorme.

La principal diferència entre la publicació a un espai gratuït o un espai de pagament és la mateixa que trobàvem entre la publicació a xarxes socials o a pàgines web. A un espai de pagament, tenim el control de tot allò que volem oferir a la web o el blog, com plugins (ja veurem el que és), espais publicitaris, directoris, a més de tenir accés al servidor. A un espai gratuït tenim els serveis limitats, no sempre podem afegir espais publicitaris, inclús pot ser que el servidor afegeixi publicitat sense que la podem controlar nosaltres ni en traguem cap benefici. Tampoc podrem accedir al servidor.

En aquest petit taller sobre pàgines webs i blogs, veurem com fer un blog o web amb eines gratuïtes com Blogger i Wordpress.com, i les seves diferències.
I veurem com fer un blog o pàgina web amb Wordpress.org (el CMS més genèric i més utilitzat avui dia per les petites i mitjanes empreses donada la seva versatilitat i relativa senzillesa d'ús), contractant un domini i amb allotjament a un hosting de pagament.

Benvinguts al taller de les pàgines web i els blogs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada