19.2.16

Els meus articles a les xarxes socials

Veurem com publicar automàticament els articles del nostre blog a les xarxes socials.
Els nostres articles de Blogger a les xarxes socials.
Blogger conté un element específic de menú per a vincular el nostre blog amb Google+. Tots dos serveis són de Google i permeten la connexió directa.


És tan senzill com accedir al menú Google+ i vincular el nostre blog al perfil o pàgina de Google+ que volem.

Per vincular a altres xarxes socials cal recórrer a eines externes. N'hi ha vàries, però hem provat una que té molt bona crítica i és fail d'utilitzar . IFTTT (If This Then That - Si això aleshores allò)

És una eina molt versàtil, que permet crear "receptes" de mode visual, per tal que si es dona un fet concret, es faci una acció concreta. Anem a veure com utilitzar-la per al tema que ens interessa, compartir els nostres articles de Blogger a altres xarxes socials, en concret Facebook i Twitter.


Primer hem d'entrar al web de IFTTT i registrar-nos (com a qualsevol altre web o servei).
Ens demana seleccionar uns canals del nostre interés (per poder suggerir-nos "receptes").


Podem navegar per les diferents "receptes" que ofereix IFTTT, però com que sabem que el que volem és comú ho busquem directament a l'eina de cerca.


I aquí tenim la "recepta" If Blogger Then Facebook, que farà que tot el que publiqui al blog, ho publiqui directament al meu Facebook. Haurem de connectar els serveis triats amb l'aplicació IFTTT i donar els permisos pertinents.

I en pocs passos ja tindrem creada la nostra recepta.


Busquem una pel Twitter.

I fem el mateix, connectem el nostre Twitter amb IFTTT. Al nostre panell, a l'apartat My Recipes, podrem veure les que tenim actives. Podrem activar-les o desactivar-les sempre que volem des d'aquest panell, o crear-ne de noves.

Per veure que funcionen, publiquem un article de prova, i comprovem que apareixen a les nostres xarxes socials.
Els nostres articles de WordPress a les xarxes socials.
A Wordpress, l'opció de publicar els meus articles a les xarxes socials, es troba dins el menú Paràmetres, opció Compartint >Publicize SettingsAra només cal connectar el WordPress amb els nostres comptes de les xarxes socials que volem.

Ho fem amb Google+. Ens demana els permisos pertinents.

Ens demana confirmació i ens informa de que tot els articles que publiquem al blog, es publicaran automàticament a la xarxa social en qüestió.


I a la pantalla principal ja ens indica que el servei està activat. Ho podrem desactivar sempre que volem.Haurem de seguir els mateixos passos amb les altres xarxes socials que volem activar.

Veiem si es veu un article de prova nou publicat a WordPress des de Google+.

Aquest és l'article a WordPress
I aquí el tenim compartit automàticament a Google+


Ja veieu que és molt fàcil compartir automàticament els nostres articles a les xarxes socials. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada