29.1.12

Components externs d'un ordinador


A tot el conjunt d'elements físics que formen un ordinador se l'anomena maquinari (hardware en anglès).
Tenim per una banda l'anomenada unitat central, i d'altra els perifèrics.

La torre, caixa o unitat central conté al seu interior els components electrònics necessaris per tal que l'ordinador funcioni. Els veurem a l'apartat de "components interns d'un ordinador". A l'exterior té el botó d'arrencada de l'ordinador, el lector de CD/DVD (és opcional, pot ser que no en tingui), i les diferents connexions per als perifèrics, que es poden trobar tant a la part frontal com a la posterior de la caixa.

Entenem com a perifèrics, tot allò que va connectat a la unitat central. Els bàsics i necessaris per poder interactuar amb l'ordinador són:

  • El teclat: per tal de poder escriure i donar les ordres pertinents a l¡ordinador des de l'exterior.
  • El ratolí: complement indispensable del teclat, que serveix per moure's per la interfície (el que veiem), i obrir i tancar tot un seguit d'objectes.
  • El monitor o pantalla: permet veure la interfície de l'ordinador, és a dir, tot el que l'ordinador ens pot mostrar (escriptori, arxius, finestres, etc)
Aquests 4 elements: torre, teclat, ratolí i monitor són indispensables per poder treballar amb un ordinador.
Altres perifèrics complementaris, no imprescindibles però molt usuals són: altaveus, càmera web, escàner, impressora, etc.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada