13.1.16

Què són les xarxes socials?

Què són les Xarxes socials, per a què serveixen i quines haig d'utilitzar? 
Molts us haureu fet aquesta pregunta. Què és això d'una xarxa social?
Doncs una xarxa social no és més que un espai de compartició i intercanvi d'informació entre persones, amb uns interessos o vincles concrets. A les xarxes socials, tal i com les entenem avui dia, aquest espai és internet, dins una plataforma virtual (espai web) específica.




Hi ha xarxes socials de caire més generalista, la més coneguda i actualment més utilitzada és Facebook
Allà persones, professionals, associacions, col·lectius i empreses comparteixen els seus interessos, productes, campanyes, fotos, marques, aficions i un llarg etcètera. La veurem més endavant en detall.

www.facebook.com


 La competència directa és Google+, té el mateix caire que Facebook, qualsevol usuari amb un compte de gmail (per força els usuaris d'Android) té associat un compte a Google+, i té com a avantatge que afavoreix el posicionament a Google de la nostra web o blog. Ja veurem de què va tot això.


https://plus.google.com/

Twitter és una altra xarxa social generalista molt utilitzada, amb unes característiques concretes. Es comparteixen missatges curts, enllaços o imatges. Ho veurem ben aviat.
www.twitter.com
Pinterest, una altra xarxa social que pren força, molt utilitzada, diuen que amb una quota més alta de dones que d'homes, on el protagonisme el pren la imatge com a producte o marca del teu negoci, servei, idea o punt d'interès. Aviat sabrem què ens pot oferir Pinterest.


https://es.pinterest.com/
Linkedin, la xarxa social per connectar amb empreses i perfils professionals.
https://es.linkedin.com/
Xarxes socials on el protagonisme el prenen les imatges o els vídeos, com  Instagram, Youtube i Flickr.


https://www.instagram.com/https://www.youtube.com/https://www.flickr.com/


 
Xarxes socials per vendre o comprar productes de segona mà o nous, com Ebay, Vibbo, Wallapop, Amazon.






Ni ha moltes més, per aficions, per contactes,..., en revisarem algunes per conèixer-les, per saber que son allà, per si ens poden interessar. 

Com a curiositat, aquí teniu una estadística de l'ús de les xarxes socials al món durant el 2015. En aquest enllaç podreu consultar per països o altres opcions. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada