13.2.16

Crear un blog o pàgina web amb el servei gratuït de WordPress.com

Quan parlem de WordPress hem de distingir dos serveis: WordPress.com i WordPress.org.

WordPress és un CMS de codi obert , per a la creació de pàgines webs i blogs. La pàgina WordPress.org i les seves variants per idioma, com la versió del WordPress en català, ens mostra tota la informació sobre aquest CMS i la possibilitat de descarregar-lo per instal·lar-lo a un hosting contractat o al nostre servidor de proves.

La pàgina WordPress.com, pertany a Automattic, del creador de WordPress Matt Mullenweg, i ofereix, igual que Blogger, un servei gratuït de creació de blogs i webs dins els seus servidors.

En aquest article veurem com crear un blog o pàgina web amb WordPress.com

Avantatges:
  • És gratuït
  • És un dels CMS més utilitzats en l'actualitat per a la creació de blogs pàgines webs de divulgació
  • El teu blog o pàgina web estarà allotjat en el servidor de Wordpress.com i això permetrà que pugui suportar molt de tràfic sense influir en la seva capacitat de càrrega i responsa.
  • És molt fàcil d'utilitzar. Intuïtiu i senzill, a més hi ha moltíssima informació i documentació sobre qualsevol cosa que vulguis implementar al teu blog o web. 
  • Està adaptat adaptat per a dispositius mòbils -disseny responsive.
  • WordPress.com s'encarrega de fer còpies de seguretat automàtiques i de mantenir el CMS actualitzat.
  • És un bon aprenentatge de cara a utilitzar WordPress com a CMS dins un hosting contractat, donat que la interfície i mètodes seran iguals.
  • WordPress.com permet el pas del teu blog (el teu contingut) a un CMS WordPress allotjat a un hosting contractat. Bé amb un procés guiat (amb cost afegit) o bé fent-lo un mateix.
Inconvenients:
  • No tens accés als arxius de configuració del blog, ni tampoc pots accedir per ftp al servidor, per tant certes funcions o implementacions tècniques concretes no les podràs aplicar. Respecte al CMS descarregable, WordPress no permet la implementació de plugins.
  • No tens domini propi, el teu blog tindrà un nom tipus elmeunomdeblog.wordpress.com. Podràs afegir un nom de domini al teu blog amb cost afegit.
  • No podràs monetitzar (guanyar diners amb publicitat) el teu blog a Wordpress.com, però pot ser que l'empresa inclogui publicitat a les teves entrades més vistes, per al seu benefici. 
Dit això, anem a veure com fer un blog o pàgina web amb WordPress.com.



Accedim a l'apartat "Crear un espai web". Ens demana triar un tema (plantilla de disseny), podem triar la que volem, la podrem canviar més tard.


Després cal triar un nom pel nostre domini. Podem triar entre l'opció gratuïta elmeudomini.wordpress.com, podem registrar un nou domini, o bé vincular el domini que ja tinguem registrat al servei. Com que les darreres opcions són de pagament i sempre es pot transformar, triarem la primera.



Haurem de crear un compte a WordPress, vinculat a un comte de correu electrònic que ja tinguem .
I en un minut ja tenim la nostra pàgina web operativa.



Rebreu un missatge al vostre correu electrònic per activar el compte de WordPress, penseu a fer-ho per poder començar a publicar a la web.

En el proper article veurem com començar a escriure i modificar el nostre nou espai a Internet.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada