1.2.12

El teclat i el ratolí


El teclat i el ratolí són les dues eines bàsiques amb les que interactuem amb l'ordinador.

Amb el ratolí ens movem per l'escriptori, els menús, les finestres i les diferents pantalles de les aplicacions. Té dos botons:
  • L'esquerre, que serà el que més utilitzarem i ens permetrà seleccionar o obrir amb un clic o dos, depenent de la configuració del sistema operatiu.
  • El dret: ens permet accedir a menús addicionals d'un element concret.
  • La rodeta: permet desplaçar el que veiem per pantalla, cap a dalt i cap a baix, per veure les parts que no hi caben.
El ratolí va connectat a l'ordinador, bé amb cable i connexió USB o PS2, o bé sense cable, per mitjà d'un dispositiu USB connectat amb bluetooth. Veurem què es tot això quan parlem de connexions.

El teclat ens serveix per escriure a l'ordinador. És semblant a una màquina d'escriure, però amb moltes tecles que aquelles no tenien, com les tecles de funció, tecles especials com Enter, Alt, Crtl o Alt Gr. A més els teclats per a ordinadors de sobretaula solen incorporar un teclat numèric addicional a la part dreta.

Els ordinadors portàtils tenen el teclat i el ratolí incorporats a l'aparell, tot i que aquest últim funciona d'una manera una mica diferent al ratolí convencional. El moviment del cursor, es fa passant el dit per la petita superfície plana quadrada que hi ha just sota la barra espaiadora del teclat, i sota d'aquesta hi ha dos botons que sí que funcionen com els dels ratolins externs.
Aquests ordinadors tampoc no tenen teclat numèric addicional, tot i així tant el ratolí com el teclat numèric se'ls hi pot connectar d'extern, per mitjà de les connexions abans esmentades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada